fbpx

Precies Goed

Precies Goed” is de titel van een gedicht van Taitetsu Unno. Een gedicht dat gaat over dat wat je hebt meegemaakt en je heeft gevormd tot wie je nu bent. Nu hoor ik je al denken, maar ik vind het niet precies goed. Ik pieker veel, zit mezelf vaak in de weg, kon niet uit een warm nest. Of iets dergelijks. Als het precies goed was, dan had ik nu wel voluit geleefd, maar dat doe ik niet. Hoe zou het zijn als je wel vol overtuiging zou kunnen zeggen: Ik ben precies goed. Met alles wat daarbij hoort, mooie en minder mooie kanten?

Toen ik aan mijn psychosynthese opleiding begon werd deze vraag mij ook gesteld. Ik kon me er maar weinig bij voorstellen dat ik mijn minder mooie kanten zou kunnen accepteren, laat staan omvormen. Dit ging dan ook niet van de een op de andere dag, maar als ik terugkijk naar degene die ik was in 2005 en nu, waren beide precies goed. Ik had toen wel meer het gevoel geleefd te worden, omdat ik het contact met wie ik in wezen was, was kwijtgeraakt. Maar ik had de tools niet om er iets aan te veranderen. Gaandeweg de opleiding ben ik weer in contact gekomen met wie ik werkelijk ben. Het zelf noemen we dit in psychosynthese. Een stil punt van waaruit ik de regie op mijn leven heb. Door hier steeds weer contact mee te maken kreeg ik steeds meer grip op mijn leven en ging ik steeds meer mijn hart volgen.
Zou je ook weer de regie over je leven willen krijgen? De leider zijn van je innerlijke orkest zodat je de symfonie van je leven kunt spelen? Laat je dan net als ik inspireren door de visie en werkvormen van psychosynthese.

Begin vandaag met de eerste stap op de meest belangrijke reis van je leven: de reis naar jezelf. Lees meer over onze training persoonlijke ontwikkeling en groei: De Landing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Send this to a friend