fbpx

We all long to come home to the Village. Deze tekst las ik vorige week in een artikel. Nu we langzaamaan weer meer naar buiten mogen, merk ik dat ik hierin wat dubbel ben. Het vertragen en verstillen lieten mij de afgelopen maanden meer naar binnen keren. Het helpt om weer meer in contact te komen met wat voor mij van waarde is en wat ik kom brengen in deze wereld. Het doet mij goed dit langzamere tempo en ik merk dat nu de deuren weer opengaan ik zoek naar een nieuw evenwicht. Want tegelijkertijd voel ik ook dat ik weer in onze community wil zijn. Dat ik behoefte heb aan samen zijn, samen delen, samen helen op een open en gelijkwaardige manier. Om weer onderdeel te zijn van het geheel en onze psychosynthese familie. Een plek waar ik kan zijn met heel mijn menszijn en jij ook. Ik verlang hier weer naar.

Alles is een

Dit verlangen maakt dat ik uitkijk naar Kampvuur in augustus en ben blij dat het door kan gaan. Met de nodige voorzorgsmaatregelen natuurlijk. De afgelopen periode heeft mij ook laten zien hoe belangrijk het is dat wij samen leven als tribe. We zijn allemaal met elkaar verbonden. “Alles is een”, zei Assagioli al. Deze woorden kwamen de afgelopen weken voor mij tot leven. We kunnen en hoeven het niet alleen te doen, we zijn een tribe. De tribe is voor mij dan ook meer dan alleen mensen. Het is ook de natuur, de vogels, de dieren (ik zag pas een vos dichtbij huis), de bossen, de zee,  de plek waar ik woon en hoe ik woon, wat ik consumeer en wat ik laat omdat dit ten goede komt aan ons allemaal. Het vraagt mij om opnieuw te kijken en me te verbinden met het leven in al haar facetten, vanuit mijn waarden en zielsverbinding.

Neem je plek weer in

Binnen psychosynthese zitten we vaak in een kring, de plek waar de tribe bijeenkomt. We mogen onze plek weer innemen, wetend dat we allemaal een plek hebben in de kring. Ik hoorde in een film lang geleden dat het leven geen overbodige onderdelen maakt. Alles en iedereen heeft een functie en is van waarde. Jij dus ook. Ik ook. Daarom is samenkomen met mijn, onze tribe een rijkdom die ik niet in geld kan drukken. Om samen met gelijkgestemden rond het vuur te mogen zitten en zo ons vuur brandend te houden. Ik kijk er naar uit.

Kom je ook rond het vuur zitten in augustus?

Behalve het samen zijn, zullen een aantal tribe leden ons ook inspireren met workshops en natuurlijk muziek rondom het kampvuur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meer weten over Kampvuur of de coronaproof maatregelen, kijk op deze pagina.

 

1 Comment

 1. Michael Fiedler schreef:

  Ja, de mensen, de gemeenschap, contact en geborgenheid. Allemaal mooi en lief en oh, zo naïef!
  Het zijn nu tien weken of iets meer dat wij een wereldwijde crisis hebben, het dreigde al langer maar zolang het in China of Italië zat was het de ver van mijn bed show voor de meesten.
  Maar inmiddels zijn er alleen in ons klein en medisch wel verzorgd landje meer dan 5700 mensen aan deze ziekte overleden en niemand heeft het over de dood!
  Wereldwijd meer dan 330 duizend doden. De meesten laten mensen achter die van hen hielden, die hen nu missen.
  De angst te sterven – De angst vrienden en geliefden kwijt te raken – het is een groot taboe daar over te praten.
  Wij praten liever erover wat ons ‘verlies van vrijheid’ met ons doet.
  (De aanhalingstekens staan er omdat de vrijheid niet weg is, alleen maar tijdelijk beperkt. Niet mogen lopen waar je maar wil is geen dwarslaesie. Een dwarslaesie gat niet over, corona wel.)
  En hoe zeer ik kan mee voelen dat de beperkingen ons leven belemmeren, de economie vooral in het klein (winkels, horeca) bedreigen, is het feit dat ik ervan baal genoeg reden om te zeggen:
  Fuck de veiligheid, ik ga lekker doen wat ik leuk vind?
  Dacht het niet!
  Wij kunnen graag erover praten hoe wij de kwaliteit van ons leven in stand houden en weer verbeteren, maar er is maar een manier van overleven, en dat is niet doodgaan.
  De regels die ons nu beperken hebben het doel dat mogelijk te maken. En ook als er een aantal regels iets soepeler gehandhaafd worden, er is nog geen geneesmiddel en nog geen vaccin!
  De crisis is niet over alleen omdat wij dat graag zouden willen.
  In het begin van een epidemie sterven de pechvogels en de helden die hen verzorgen zonder zichzelf te kunnen beschermen.
  Later komt in een epidemie komt er een nieuwe groep bij: De IDIOTEN, die te dom zijn zich te beschermen. (In Duitsland worden deze mensen nu Covidioten genoemd – terecht.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Send this to a friend