fbpx

Wakker je licht weer aan tijdens het winterkampvuur

Gisteren keek ik een online workshop van Christine Pannebakker. Ze schreef een boek over Jeanne d’ Arc waarin de maagd je oproept te worden wie je bent en dit te delen met de wereld. Daarna hoor ik op de radio het nummer come alive uit de film The Greatest Showman. Tegelijkertijd open ik mijn mail en krijg een hartverwarmende mail van mijn framedrum maatje dat ze het vuur in mij zag branden tijdens ons ‘drumexamen’. Het leven lijkt me op te roepen mijn licht te laten schijnen, mijn vuur verder aan te wakkeren en voluit te laten branden.

Ik voel mijn vuur, maar het brandt niet voluit op dit moment. Er ligt coronastof overheen die allerlei onzekerheden en ballotage commissies in mijzelf wakker maakte de afgelopen maanden. En dat helpt niet om mijn vuur te laten branden. Het ligt als as om mijn gloeiende kooltje. Een gloeiend kooltje dat voeding en levenslucht nodig heeft om weer te gaan branden. Die voeding voor mij is fotograferen, drummen, schrijven, gewoon, boeken lezen over psychosynthese omdat ik er lol in heb, niet om iets te worden. Me er in verliezen, er met huid en haar in duiken en verfrist boven water komen.

Wat heeft jouw kooltje nodig om weer vuur te worden, om thuis te komen bij jezelf. Je licht te laten schijnen en dit te delen met de wereld. Hoor je het knisperen van je innerlijke vuur die je roept? Of is het een klein kriebeltje in je lichaam die wel wil, maar het nog wel spannend vind? Voel je een roep of een fluistering? Heb je een kooltje of al een vuur? Kom naar het Winterkampvuur, dan gaan we samen ons vuur weer aanwakkeren en laten branden.

Als ik weer contact maak met mijn gloeiende kooltje en het voeding en lucht geef, voel ik weer wat ik met mijn vuur wilde. Wat de bedoeling was. Uit te groeien tot een vuur dat verwarmt, reinigt, een plek om samen te komen, te ontwikkelen, ontmoeten, te drummen, te dansen, te zingen, te vieren, stil te zijn, te creëren, inspireren en samen te groeien. Een plek om je zelf weer te zijn en te ontdekken wat er nodig is om je vuur weer aan te wakkeren en het te laten branden zodat jij het kunt delen met de wereld.

Kom en wakker je vuur aan tijdens het Winterkampvuur

We starten 30 november. Schrijf je hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Send this to a friend