fbpx
Karin Tooren

Psychosynthese in de pratijk

Psychosynthese kwam op mijn pad in een periode waarin ik de passie in mijn werk als leidinggevende op een muziekschool was kwijtgeraakt. Ik dreigde in een burn-out terecht te komen. Nadat ik ontslag had genomen ben aan de opleiding begonnen omdat ik me verder wilde ontwikkelen in een manier van leven, denken en voelen die heel dicht bij me lag. Na de opleiding heb ik ter aanvulling nog de opleiding tot kindertolk gedaan. Het lag voor de hand dat ik mijn eigen praktijk zou starten. Naast mijn rol als moeder van 3 jonge kinderen begon ik mijn “gidspraktijk”. Maar dit bleek nog niet echt de weg voor mij. Ik heb me in die tijd nog verder bekwaamd in energetisch werk en werd Shambala Reiki master. Ik probeerde van alles om een succesvolle praktijk op te zetten maar slaagde daar niet in. Dit was duidelijk niet de weg voor mij. Na een relatiecrisis hervond ik mijn kracht en passie door te gaan zingen. Ik wilde de muziek weer terug in mijn leven, terug naar mezelf en iets waardevols in de wereld zetten.

Ik coach nu mensen in hun persoonlijke zoektocht naar hun innerlijke kracht.

Mijn beide passies, muziek en het persoonlijk begeleiden van mensen heb ik bij elkaar kunnen brengen. Ik zet daarbij de menselijke stem in als spiegel van de persoonlijkheid. Ik doe dat door individuele coaching en in diverse workshops waaronder  “Je stem als spiegel”. Maar ook in mijn werk als koordirigent en zangcoach. Iedere keer wanneer ik met een koor gewerkt heb of in een workshop mensen heb laten verbinden door samen te zingen heb ik het gevoel dat we de wereld weer een stukje mooier gemaakt hebben. Door elkaar de ruimte te geven om te klinken, door naar elkaar te luisteren en met elkaar te verbinden.

Psychosynthese heeft mij gevormd en speelt nog steeds een belangrijke rol in mijn leven. Alleen door mijzelf te kennen kan ik me verbinden met anderen. Kan ik een spiegel zijn en kan ik mij herkennen in de spiegel die anderen voor mij zijn. Ik mag nu dagelijks werken met mensen die altijd weer een beetje blijer en vrijer de deur uit gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Send this to a friend